Sidebar Menu

Datum objave: 16. Listopad 2021

UBER/ Vozači u cijeloj Hrvatskoj počinju štrajkati jer im kasne islate, a ne znaju zašto

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vozači Ubera u Hrvatskoj od nedjelje kreću u štrajk jer im kasne plaće. objavio je Index.hr. To im je potvrdila Iva Filipović, tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi.

- Nema nikakvog obrazloženja što se događa, zašto novac nije isplaćen i kada će biti isplaćen. U nedjelju će se ići u štrajk na razini cijele Hrvatske. U Zagrebu planiramo blokirati Radničku cestu gdje je Uberov ured jer ćemo zahtijevati da netko iz Ubera, neka fizička osoba izađe pred nas i kaže nam što se događa - rekla je Filipović dodavši kako radnici nemaju nikakvog odgovora te dobivaju samo automatizirane poruke.

Detalje o štrajku izložit će ovog vikenda.

U nedjelju će biti poznato koliko će se vozača priključiti štrajku, a Filipović kaže kako će nastaviti sa štrajkom bez obzira na to sjela im uplata tijekom vikenda ili ne.

- Nastavit ćemo sa štrajkom jer nam nisu dali nikakvo obrazloženje i to se ponovno može dogoditi za tjedan, dva, tri. Tražit ćemo da poštuju taj partnerski odnos koji upravo oni toliko naglašavaju – ako smo partneri, valjda bi bilo u redu da izađu pred mene, kao svog partnera, i kažu mi zašto moji novci nisu isplaćeni - rekla je Filipović i navodi kako su isplate uglavnom bile uredne.

- Kašnjenje s isplatama znalo se dogoditi možda dva, tri puta godišnje kad su novci bili isplaćeni u petak ujutro – isplata je inače utorkom. Zadnji put se to dogodilo za vrijeme praznika u SAD-u. Ovo je zapravo prvi put da se dogodilo da nema ni uplate ni objašnjenja - rekla je.

Kaže da se štrajkom žele zaštititi od ovakve situacije u budućnosti.

- Želimo pokazati da, ako nam oni neće isplaćivati novce, mi nećemo raditi - zaključila je Filipović.

Netom nakon objave ovog teksta, stigla je i reakcija iz Ubera.

'Naši vozači partneri upoznati su sa situacijom kašnjenja uplata zbog greške u sustavu lokalne banke. Još jednom se ispričavamo zbog tehničkog problema, zarade će vozačima biti vidljive na njihovim bankovnim računima najkasnije do ponedjeljka. Potpuno smo predani našoj zajednici vozača i radimo na tome da ovu situaciju riješimo u najkraćem mogućem roku', stoji u kratkoj reakciji Ubera Hrvatska.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.