Datum objave: 13. Listopad 2021

DODJELJENA ZLATNA KUNA / Najuspješnije tvrtke u 2020. u Županiji su Djelo, Jolly Autoline i Capax

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Najuspješnijom velikom tvrtkom u Šibnsko – kninskoj županiji ponovno je proglašen domaći trgovački lanac Djelo, među srednjih poduzećima tu je poziciju zaozeo 2020. godine Jolly Autoline, a među malim izbor je ponovno pao na Capax. Tako je odlučilo Gospodarsko vijeće Županijske gospodrske komore.

Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama dodjeljena je dnanas na svečanosti koja je održana u kušaonici šibenske tvrtke Vinoplod Vinarija. 

Prigodnim riječima predstavnicima nagrađenih tvrtki, članovima Gospodarskog vijeća ŽK Šibenik, gospodarstvenicima i predstavnicima Županije i gradova Šibensko-kninske županije obratila se Marina Rožić, glavna tajnica Hrvatske gospodarske koja je, uz ostalo, istaknula kako je lanjska, pandemijska godina promijenila u mnogočemu gospodarske okolnosti i trendove, no i da se, unatoč takvom stanju, Hrvatska uvrstila u red članica Europske unije koje su krizu najbolje podnijele.

Skup je pozdravio i Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije pozvavši poduzetnike na praćenje i korištenje subvencioniranih kredita za razvoj gospodarskih djelatnosti te pomaganje javnom sektoru u osmišljavanju najboljih mjera potpore, dok je Josip Laća, predsjednik Županijske komore Šibenik, uz ostalo, istaknuo kako je 2020. godina bila godina borbe s negativnim učincima pandemije, smanjenja prihoda ali i razdoblje koje je, zahvaljujući i ovogodišnjim laureatima ŽGK Šibenik,  pokazalo kako je moguće ne samo opstati, već i bilježiti porast poslovanja u svim ključnim odrednicama.

Capax je tvrtka za pomorski inženjering smještena u Šibeniku. Član je YC grupe. Capax je specijaliziran za sve vrste kućnih popravaka i remonta motora, nudeći sveobuhvatnu tehničku podršku na licu mjesta. Tvrtka je predana poboljšanju učinkovitosti svog pomorskog poslovanja, pružanju podrške upravljanju projektima, ponudi visokih standarda i kvalitete usluga te pružanju sve potrebne tehničke pomoći jahtama. Njihov mobilni tim tehnički kvalificiranih i iskusnih stručnjaka i inženjera dostupan je 24 sata dnevno i sedam dana u tjednu klijentima diljem Mediterana.

Jolly Autoline koji je jedini ovlašteni prodajno servisni partner Mercedes Benza na području Dalmacije. Tvrtka je iskoristila stratešku poziciju svojih prodajno-servisnih centra u Zadru, Zagrebu i Dugopolju kod Splita te pruža usluge servisa na području od Zagreba do Prevlake i usluge prodaje na čitavom prostoru EU.

Tvrtka Djelo, koja je već godinama nositelj „Zlatne kune” jedini je domaći trgovački i ujedno trgovački lanac s najvećim brojem trgovina u Šibensko – kninskoj županiji. Osnovana je 1990. godine, a od 2008. godine je članica Ultragros grupacije – udruženja hrvatskih trgovačkih kuća. Danas Djelo ima 60 trgovina i oko 450 stalno zaposlenih, a u sezoni i do 600 djelatnika.

Iz kategorije: Vijesti