Sidebar Menu

Datum objave: 13. Listopad 2021

COVID 19 / Drastičan skok novooboljelih u Hrvatskoj, u Županiji također značajan rast

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Čak 2022 osoba oboljelo je od COVID 19 bolesti u Hrvatskoj u protekla 24 sata, dvostruko više nego jučer. Umrlo je 27 osoba, a 20 ih nije bilo cijepljeno.

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 32 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije; 18 osoba s područja Šibenika, osam osoba s područja Vodica, tri osobe s područja Primoštena te po jedna osoba s područja Drniša, Bilica i Rogoznice.

Trenutno su 124 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 18 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, a jedna osoba na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 217 osoba. Od toga je 186 bliskih kontakata oboljelih, a za 31 osobu je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 278 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.