Datum objave: 08. Listopad 2021

SURADNJA / Studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci imat će praksu u u šibenskoj bolnici uz mentorstvo šibenski liječnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Opća bolnica Šibensko-kninske županije postala je  nastavna baza riječkog Medicinskog fakulteta, prema Ugovoru o poslovnoj i stručnoj suradnji  između Opće bolnice Šibensko-kninske županije i Medicinskog fakulteta u Rijeci koji je potpisan danas u Šibeniku u nazočnosti Ognjena Vukmirović, podžupana Šibensko - kninske županije. Potpisali su ga dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Goran Hauser i  ravnateljica šibenske bolnice g Sanja Jakelić.

„Potpisivanjem ovog ugovora s ciljem uspostave trajne suradnje u područjima organizacije i provođenja stručne prakse studenata Fakulteta,  provođenja edukacije zdravstvenih radnika, povećanja integracije teorijske i praktične nastave, organiziranja simpozija, konferencija i seminara o temama od zajedničkog interesa te upoznavanja s najnovijim metodama u području dijagnostike i liječenja“, objasnila je ravnateljica Jakelić istaknuvši kako se izuzetno veseli budućoj suradnji.

Zadovoljstvo službenim početkom suradnje s ravnateljicom je podijelio i dekan riječkog Medicinskog fakulteta.

„Uspostava trajne suradnje na području obrazovanja i usavršavanja studenata zdravstvene struke u obostranom je interesu. Naš Fakultet šibenskoj će Bolnici upućivati studente radi obavljanja stručne prakse, a Bolnica će im za to osigurati uvjete te imenovati mentora koji će pratiti i nadzirati njihovu stručnu praksu.“, kazao je  izv. prof. dr. sc. Goran Hauser.

Potpisivanju ugovora nazočila je i prodekanica za studije Sanitarno inženjerstvo i Medicinsko laboratorijska dijagnostika Medicinskog fakulteta u Rijeci  izv. prof. dr. sc. Sandra Pavičić Žeželj, kao i voditelj  Odjela bolničke ljekarne i predavač na Medicinskom fakultetu u Rijeci doc. dr. sc. Marko Skelin te pomoćnica ravnateljice Opće bolnice Šibensko-kninske županije gđa. Snježana Jušić.

Boravak dekana Medicinskog fakulteta Rijeka i njegovih suradnika u OB Šibensko-kninske županije iskorišten je i za susret s liječnicima koji su  studirali na riječkom Medicinskom fakultetu. 

Iz kategorije: Vijesti