Sidebar Menu

Datum objave: 08. Listopad 2021

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA / Danas imamo znantno manje novooboljelih u Županiji, ali je više pacijenata u bolnici i na respiratoru

Diana Ferić
Diana Ferić

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije osam osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; pet osoba s područja Šibenika, dvije osobe s područja Vodica i jedna osoba s područja Murtera.

Trenutno su 133 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 20 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru te dvije osobe na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 208 osoba. Od toga je 185 bliskih kontakata oboljelih, a za 23 osobe je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 310 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.