Datum objave: 05. Listopad 2021

PROJEKT BATIŽELE / Projekt Batižele predstavljen investitorima na međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina u Zagrebu.

Diana Ferić
Diana Ferić

Razvojni projekt Batižele odnosno punim nazivom „Grad Šibenik - novo razdoblje urbane regeneracije - dubinski pogled u Šibenik, Razvojni projekt Batižele“, predstavljen je danas u Zagrebu na šesnaestoj međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina. Projekt su predstavili gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta. Također, a u panel raspravi sudjelovali su Leon Žulj, ispred Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Susana Isabel, predstavnica ARUP-a i Henry Fletcher, ispred Europske banke za obnovu i razvoj.
-Šibenik se zadnjih godina navodi kao primjer grada koji je ostvario značajan iskorak u razvoju. Prije svega, ulažemo u razvoj gospodarstva koje je naš osnova, revitalizirali smo kulturnu baštinu koja je naša  prepoznatljivost i udahnuli joj život, stvorili smo uvjete za razvoj turizma i snažno se zalažemo za razvoj visokog školstva u Šibeniku. Milijunski projekti koje smo realizirali, poput gradskog trga Poljana, Aglomeracije Šibenik, Centra Trokut, a koji su sliku našeg grada učinili bitno drugačijom, samo su uvod u ono što se treba dogoditi na prostoru nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura. Ta industrija je davno pala u zaborav i prošli smo težak i mukotrpan put boreći se da ovaj  iznimno vrijedan prostor postane zalog za budući Šibenik. Danas smo tu, zajedno s našim partnerima, resornim ministarstvom, Europskom bankom za obnovu i razvoj te investitorima predstavljamo trenutno  najvrjednije zemljište na Jadranu. - kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Razvojnu strategiju - Urbana regeneracija napuštene industrijske zone u Šibeniku te Akcijski plan i prioritet provedbe - Urbana regeneracija napuštene industrijske zone u Šibeniku prošle godine usvojilo je  Gradsko vijeće Grada Šibenika, a izradila ga je tvrtka Arup & Partners International Ltd., izabrana na javnom natječaju koji je provela Europska banka za obnovu i razvoj.

Iz kategorije: Vijesti