Datum objave: 02. Listopad 2021

IZBORI U HDZ -u / Burić predao kandidaturu za predsjednika ŽO HDZ -a, suprotstavit će se dosadašnjem predsjedniku Dujiću

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Šibenika i aktualni predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Željko Burić danas je i službeno predao kandidaturu za predsjednika Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim unutarstranačkim izborima.

U Burićevom timu su i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta, načelnik Općine Promina Tihomir Budanko, ravnateljica Opće Bolnice Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Knina Ana Marić.

"Želja nam je osnažiti Hrvatsku demokratsku zajednicu i vratiti je na pobjednički put. Naša formula, spoj mladosti i iskustva, donijela je izvrsne rezultate u gradu Šibeniku. Isti model planiramo primijeniti u funkcioniranju HDZ na razini Šibensko- kninske županije i uvjereni smo da ćemo ostvariti uspjeh”. Kazao je Burić.

 Njegov protukandidat   na tim izborima je dosadašnji predsjednik ŽO HDZ –a Nediljku Dujić.  Za mnoge je ta njegova ponovna kandidatura nakon što je HDZ –ov kandidat za župana Goran Pauk izgubio izbore, a HDZ prvi put  u Županijskoj skupštini  postao oporba , iznenađenje jer se očekivalo da će veće nakon tog poraza podnijeti ostavku, a ne da će se ponovno kandidirati.

U njegovom timu je ministar uprave Ivan Malenica što se tumači time da Dujić ima i potporu predsjednika HDZ –a Andreja Plenkovića.

Mnoge je iznenadila Burićeva kandidatura na županijskoj razini jer je on do sada bio aktivan uglavnom na gradskoj razini, kao predsjednik HDZ –a Grada Šibenika I gradonačelnik Šibenika. No to je očito odluka dijela stranke koja se ne slaže s  Dujićevom kandidaturom  i žele mu suprotstaviti  jakog kandidata koji iza sebe ima pobjedu na trima lokalnim izborima  I rezultate u upravljanju  Šibenikom.

U razgovoru za ŠibenikIn Dujić je prozvao neke svoje donedavne suradnike das u “minirali” sve njegove prijedloge i das u zbog toga izgubili izbore, a o razlozima svoje ponovne  kandidature je kazao:

“Nakon lokalnih izbora, tijekom ljeta, napravio sam dubinsku analizu svega onoga što se dogodilo na izborima. Lista HDZ-a dobila je 35 posto glasova, što je i više nego dobro, to je pet posto više od prosjeka rejtinga stranke. To je i realni postotak kad se na izbore izlazi bez koalicijskih partnera. A druga stvar... Svi podaci su govorili da smo bili u situaciji da se cijelo političko tijelo, od krajnje ljevice do krajnje desnice, ujedinilo. S naše strane nije mogao postojati bolji ili lošiji kandidat da bi u tim odnosima snaga mogao pobijediti. To se prvi put dogodilo. Znači, nismo pogriješili što se kandidata tiče...”,

U svakom slučaju  bit će vrlo zanimljiv sihod ovih unutarstranačkih izbora i županijskom HDZ –u koji će ipak pokazati pravi odnos snaga.

Iz kategorije: Vijesti