Datum objave: 16. Rujan 2021

STANJE SE POGORŠAVA / Udio novooboljelih od COVID 19 u broju testiranih je i danas 10 posto, povećava se broj hospitaliziranih

Diana Ferić
Diana Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 34 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije i to  10 osoba s područja Šibenika, pet osoba s područja Vodica, četiri osobe s područja Knina, po dvije osobe s područja Drniša, Bilica, Biskupije, Kistanja, Jezera i Pirovca te po jedna osoba s područja Promine, Rogoznice i Tisnog. To je oko 10 posto ukupno testiranih u tom vremenu. 

Trenutno su 173 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 22 osobe, od kojih je jedna osoba na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a dvije osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 370 osoba, od toga je 340 bliskih kontakata oboljelih, a za 30 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

 

Iz kategorije: Vijesti