Datum objave: 15. Rujan 2021

GRADONAČELNIK BURIĆ NA GRADSKOM VIJEĆU: Dolac će se faksimilno obnoviti, a polemike izazivaju ljudi zbog svog kakaktera, a ne zbog problema

Diana Ferić
Diana Ferić

Ništa  se u Docu Izmjenama i dopunama Detaljnog plana uređenja Pekovac neće dogoditi što nije   u skladu s tradicijom i baštinom tog kao najljepšeg dijela Šibenika, naglasio je na današnjem Aktualnom satu Gradskog vijeća Grada Šibenika gradonačelnik  Željko Burić odgovarajući na pitanje vijećnika Hrvoja Dunkića ke li istina da će s eu Docu graditi luksuzni stanovi i podzemne garaže.

"Neće biti gradnje u Docu, niti će se ispod osnovne škole Juraj dalmatinac graditi stanovi i podzemna garaža. U Docu neće biti privezišta za jahte niti pontona već samo komunalni radovi. Brodovi lokalnog stanovništva neće biti izloženi jugu jer je za to napravljena studija, ali riva više neće biti niska i derutna već će se  podignuti za 80 - tak centimetara jer nam je jedini  cilj spriječiti plavljenje. Bit će to faksimilna obnova Doca prema strogim uputstvima konzervatora.  Bitz će uređeni pješački koridori, lokacije za štekate, ali tako da ne ometaju pješake, na jedna uljuđen način. Prometnica će biti široka samo onoliko koliko je to nužno. Neće biti moguća niti jedna gospodarska djelatnost koja nije tradicionalna  i spojiva s tim dijelom Šibenika", kazao je Burić.
Naglasio je kako problem Doca ne postoji. "Stvari problematiziraju i polemike vode  više zbog svog karaktera i ega nego zbog toga što je išta problematično, ali to je njihov, a ne problem gradske uprave", zaključio je. 
Poznato je da je javna rasprava o Izmjenama i dopunama  Detaljnog plana uređenja Pekovac koja je završila 30. kolovoza, izazvala veliki interes javnosti te bojazan da će se novim intervencijama "ubiti" duša tog ambijentalnog dijela Šibenika 
Na te izmjene i dopune stiglo je dvadesetak primjedbi.
Iz kategorije: Vijesti