Sidebar Menu

Datum objave: 15. Rujan 2021

POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SLIKA / Broj novooboljelih od COVID 19 bolesti u Županiji više se nego udvostučio u odnosu na dan ranije

Diana Ferić
Diana Ferić
 Čak  52 osobe oboljele su od COVID-19 infekcijeprotekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije i to 31 iz Šibenika, sedam iz Vodica, pet iz Pirovca, četiri iz Tribunja i po jedna osoba iz Knina, Drniša, Skradina, Murtera i Primoštena. 
 
Trenutno je 154 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 19 pacijenata, od kojih je jedan na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a dva na terapiji neinvanzivne ventilacije (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.
 
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 388 osoba, od toga su 364 osobe bliski kontakt oboljelih, a za 24 osobe je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19. 
U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 404 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.
 
Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.