Sidebar Menu

Datum objave: 14. Rujan 2021

KORONAVIRUS DANAS / Imamo 26 novooboljelih u Županiji, ali srećom broj hospitaliziranih pacijenata s Covid 19 infekcijom se ne povećava

Diana Ferić
Diana Ferić

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 26 je osoba oboljelo od COVID-19 infekcije; 13 iz Šibenika, po tri osobe iz Knina i Ružića, dvije iz Unešića te po jedna s područja Skradina, Rogoznice, Drniša, Pirovca i Vodica.

 Trenutno je 118 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 20 pacijenata, od kojih je jedan na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a dva na terapiji neinvanzivne ventilacije (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.
 
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 315 osoba, od toga je 270 osoba bliski kontakt oboljelih, a za 45 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19. 
U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 351 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.
 
Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.