Sidebar Menu

Datum objave: 13. Rujan 2021

ČESTITKE / Šibenčanin Ante Deković osvojio nagradu Grammy za specijalne efekte u seriji "Star Trek: Discovery".

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski majstor vizualnih efekata, Šibenčanin  Ante Deković (38) osvojio je najprestižniju televizijsku nagradu Emmy na noćašnjoj dodjeli u Los Angelesu. Šibenčanin je tako svoju treću nominaciju okrunio nagradom, i to kao supervizor specijalnih efekata na epizodi "Su'Kal" serije "Star Trek: Discovery". Prvi put nominiran je još 2013. za seriju "Da Vincijevi demoni", a drugi put prije dvije godine za drugu sezonu "Discoveryja". Ante je vijest objavio na svom Facebook profilu, a nagradu su na pozornici Microsoft Thetara uz njega preuzeli i glavni direktor vizualnih efekata Jason Michael Zimmerman te Antina supruga Aleksandra Kochoska, koja je producentica, piše Večernji list. 

– U trećoj sezoni "Discoveryja" efekti su mnogo bolji pa je i meni bilo teže raditi. Radili smo i tijekom lockdowna tako da smo cijelu sezonu radili od doma. Pokazalo se da se ipak može raditi i tako te napraviti dobar proizvod. Ruku na srce, sve se radi digitalno pa se i dosad tako radilo u više zemalja. Kuće koje nam rade efekte u Danskoj su, Njemačkoj, Sjevernoj Makedoniji, a set je i ove godine bio u Torontu – otkrio nam je Deković, koji zbog pandemije nije bio na setu pa stoga nije ponovio svoju malu ulogu iz finala druge sezone, kada se pojavio na komandnom mostu Discoveryja. Inače, Dekoviću je rad na trećoj sezoni "Discoveryja" bio i oproštaj s ovom serijom. Sada ima mnogo poziva za rad na drugim serijama i projektima, a kako nam je otkrio, upravo je pred potpisom za rad na jednoj velikoj seriji u rangu "Star Treka"

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.