Sidebar Menu

Datum objave: 13. Rujan 2021

STIŽE POSEBNA APLIKACIJA / Gradski parking naručio aplikaciju pomoću koje ćete moći pratiti gdje ima slobodnih parkirnih mjesta i još puno toga

Diana Ferić
Diana Ferić

Poduzeće „Gradski parking“ d.o.o i „Hrvatski telekom“ d.d. potpisali su ugovor za izradu aplikacije za integriranu mobilnost Grada Šibenika vrijedan 676.776,77 kuna. Riječ je o aplikaciji za pametne telefone koja bi na jednom mjestu trebala objediniti sve građanima korisne informacije o prometu u kretanju i mirovanju, prioćili su iz gradske uprave.

Prometna aplikacija jedna je od komponenti projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u gradskom prijevozu“ te će građanima pružati sve informacije o sustavu javnog gradskog prijevoza.

Korisnik će putem mobitela imati mogućnost da sazna sve o važećem voznom redu, a aplikacija će ga upućivati do najbliže autobusne postaje. Aplikacijom će se moći pratiti dolazak autobusa na odabranu lokaciju u realnom vremenu te pregledati sljedeće dolaske po voznom redu. Putem aplikacije bit će moguće kupiti i autobusnu kartu, kao i kartu za parking.

Prometna aplikacija donijet će i brojne druge funkcionalnosti kada je u pitanju promet u mirovanju. Putem mobilnog telefona moći će se pregledati slobodna parkirna mjesta na rampom reguliranim parkiralištima, kao što su Draga, Željeznički kolodvor, Poljana, parkiralište Izgradnja. Ona će pokazati koliko ima mjesta na zatvorenim parkiralištima, odnosno koliko je u tom trenutku slobodnih mjesta na pojedinom od parkirališta.

Hrvatski telekom ugovorom se obvezao da će ovaj zahtjevan zadatak odraditi u roku od šest mjeseci, a prva testiranja na ograničenom broju korisnika mogla bi prema najavama, početi već za tri mjeseca.

Projekt „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“ operativno provodi poduzeće Gradski parking d.o.o. sa Gradom Šibenikom kao partnerom. Financiran je iz Operativnog fonda konkurentnost i kohezija EU. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.847.705,83 HRK, od kojih se 73.801.381,09 HRK planira sufinancirati iz Kohezijskog fonda, a 13.023.773,13 HRK iz sredstava korisnika.

Podsjetimo, u sklopu ovog EU projekta već je izgrađen logistički centar, a nedavno je potpisan i ugovor o nabavi 11 novih niskopodnih autobusa za javni gradski prijevoz.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.