Datum objave: 13. Rujan 2021

EUROPSKI TJEDAN KRETANJA / JU NP Krka nudi ulaznice po promotivnim cijenama, a organiziraju i edukativnu šetnju poučno-pješačkom stazom Stinice – Roški slap – Oziđana pećina

Diana Ferić
Diana Ferić

Pješaci i biciklisti korisnici poučno-pješačkih staza Skradinski most – Skradinski buk ( i Stinice – Roški slap – Oziđana pećina na recepcijama Skradinski most, Stinice i Roški slap ostvarit će od 16. do 22. rujna pravo na promotivnu cijenu ulaznice, priopćili su iz JU NP Krka. Organizirali su i edukativnu šetnju poučno-pješačkom stazom Stinice – Roški slap – Oziđana pećina.

Za cijeli Park promotivna ulaznica stajat će 65,00 kn za odrasle, a 35,00 kn za djecu od sedam do osamnaest godina, za lokalitet Roški slap 35,00 kn za odrasle, a 25,00 kn za djecu od sedam do osamnaest godina.

Na Facebook stranici NP „Krka“ zainteresirani se mogu prijaviti za vođenu edukativnu šetnju, uz pratnju članova Hrvatske gorske službe spašavanja, poučno-pješačkom stazom Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, koja će se održati 18. rujna. Članovi Kluba prijatelja Krke nemaju dodatan trošak, a ostali plaćaju ulaznicu za Roški slap. Broj sudionika je ograničen.

Manifestaciju Europski tjedan kretanja organizira Europska unija, DG Environment, s ciljem produbljivanja svijesti javnosti i poticanja aktivnosti građana usmjerenih protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim tim poboljšanjem kvalitete života stanovnika europskih gradova. Ovogodišnji Europski tjedan kretanja održava se pod sloganom Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost (Safe and Healthy with Sustainable Mobility). Ta je tema odabrana kako bi se odala počast teškoćama koje su Europa i svijet osjetili tijekom pandemije COVID-19, te ukazuje na potrebu i mogućnost promjene nakon te neočekivane zdravstvene krize.

„Iskoristite Europski tjedan kretanja za isprobavanje novih oblika čiste mobilnosti, pronalaženje rješenja trenutnih prometnih izazova i mogućnosti napretka prema zdravijoj i održivijoj mobilnosti za gradove diljem Europe. Aktivno obilježite Europski tjedan kretanja tako što ćete nam se pridružiti u Nacionalnom parku „Krka!", proučuju iz JU NP Krka.

Iz kategorije: Vijesti