Datum objave: 09. Rujan 2021

DOVRŠAVA SE GRADNJA VETERANSKOG CENTRA / Bivši šibensko - kninski župan Goran Pauk postaje ravnatelj prvog takvog centra u Hrvatskoj?

Diana Ferić
Diana Ferić

Napreduje izgradnja Veteranskog centra u Šibeniku koji se nalazi na području bivše vojarne Bribirskih knezova,a trebao bi biti završen do kraja ove godine. Neslužbeno doznajemo da će njegov ravnatelj biti Goran Pauk, bivši šibensko - kninski župan o čemu su, doznajemo, već obavještene braniteljske udruge. Time će vjerojatno biti stavljena točka na nagađanja u javnosti o tome što će raditi Goran Pauk nakon što je izgubio vlast u Županiji koju je vodio 15 godina.  

Taj će centar hrvatskim braniteljima, ratnim vojnim invalidima, njihovim obiteljima i ratnim stradalnicima na jednom mjestu pružati kompletna skrb – od psihosocijalne pomoći i osnovne fizičke rehabilitacije do sportskih, rekreativnih i edukativnih aktivnosti s ciljem prevencije i očuvanja zdravlja. Tako se u sklopu tog centra gradi bazen i drugi sportski sadržaji.
 
Veteranski centar u Šibeniku imat će 142 ležaja i moći će primiti oko 2500 korisnika godišnje. U njega ćebiti uloženo oko 68, 4 milijuna  kuna . Gradi s ezahvaljujući projektu koje provodi Ministarstvo hrvatskih branitelja u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“, a ukupna vrijednost projekta, koji će se provoditi do 1. siječnja 2023. godine, iznosi 328.792.034,20 kuna, od čega je 85% sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
Osim Veteranskog centra u Šibeniku, u izgradnji su i veteranski centri u Daruvaru, Sinju i Petrinji koji će godišnje moći primiti oko 12 tisuća korisnika. Šibenski centar bi trebao prvi proraditi.
Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3