Datum objave: 06. Rujan 2021

ZAJEDNO DO ZNANJA UZ VIŠE ELANA / Županija bespovratnim EU sredstvima osigurala pomoćnike u nastavi za 46 učenika s teškoćama u razvoju

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko – kninska županija, kao osnivač osnovnih i srednjih škola na svome području, osigurala je  oko 2,1 milijun kuna za projekt "Zajedno do znanja uz više elana", namijenjen učenicima s teškoćama u razvoju. Oko 2 milijuna su  bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda . Riječ je o programu  "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV“. Projektna prijava je ocijenjena najvišim mogućim bodovima.

Projektom  "Zajedno do znanja, uz više elana III" osigurat će se za učenike s teškoćama pomoćnici u nastavi. 
Nositelj projekta je Šibensko-kninska županija, a 16 škola u kojoj postoji potreba za pomoćnicima u nastavi su partneri na projektu. Projekt traje 12 mjeweci, od 1. rujna 2021. do 1. rujna 2022. godine.
U ovoj školskoj godini financirat će se 46 pomoćnika u nastavi za 46 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je Šibensko–kninska županija osnivač  i to u sljedećim školama: OŠ Vodice, OŠ A. M. Petropoljskog Drniš, OŠ Kistanje, OŠ Domovinske zahvalnosti, OŠ Dr. Franje Tuđmana, OŠ Primošten, OŠ Jakova Gotovca , OŠ Rogoznica, OŠ Vjekoslava Kaleba, OŠ Murterski škoji, Srednja škola Lovre Montija, Srednja škola Ivana Meštrovića,  Medicinska škola Šibenik, Turističko–ugostiteljska škola Šibenik, Ekonomska škola Šibenik, i Industrijsko – obrtnička škola Šibenik.
 
Iz kategorije: Vijesti