Datum objave: 03. Rujan 2021

OBROK TAJ SVIMA DAJ / Besplatne obroke u ovoj školskoj godini dobit će više od 1000 osnovaca iz siromašnih obitelji u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvaljujući EU projektu „Obrok taj svima daj V“ osigurano je oko milijun kuna za prehranu 1159 učenika u 13 osnovnih škola  osnivač kojih je Šibensko - kninska županija. Projektna prijava je ocijenjena najvećim mogućim brojem bodova.

Ovim projektom poboljšat će se socijalna slika županije i potaknuti aktivno i zdravo odrastanje osnovnoškolaca čiji roditelji nisu u stanju sami osigurati prehranu svojoj djeci, te im osigurati jednako pravo na obrazovanje i unaprijediti kvalitetu njihova života.

Projekt „Obrok taj svima daj V“ provodi se u okviru otvorenog poziva za dostavu projektnih prijedloga „OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA (školska godina 2021.-2022.).“ Ovaj instrument provodi se u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije, eng. Fund for European Aid to the Most Deprived (FEAD), koji podupire aktivnosti država članica EU u pružanju materijalne pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Nositelj projekta je Šibensko-kninska županija, a 13 škola u kojima postoji potreba za osiguranjem prehrane su partneri na projektu. U šk. god. 2021./2022. iz ovih sredstava financirat će se  besplatna prehrana u osnovnim školama kojima je Šibensko–kninska županija osnivač, i to u sljedećim školama: OŠ Vodice, OŠ A. M. Petropoljskog Drniš, OŠ Kistanje, OŠ Domovinske zahvalnosti, OŠ Dr. Franje Tuđmana, OŠ Primošten, OŠ Jakova Gotovca, OŠ Rogoznica, OŠ Vjekoslava Kaleba, OŠ Murterski škoji, OŠ Čista Velika, OŠ Skradin, i OŠ Pirovac. Trajanje projekta je 10 mjeseci.

Iz kategorije: Vijesti