Sidebar Menu

Datum objave: 01. Rujan 2021

KORONAVIRUS DANAS / U Hrvatskoj više od 800 novih slučajeva, u Šibensko - kninskoj županiji 22

Diana Ferić
Diana Ferić

Značajno raste broj  novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 u Hrvatskoj. U protekla 24 sata bilo ih je 805, a ukupno  je 3632 oboljelih zbog te infekcije. Među njima je 440 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 59 pacijenata. Preminule su četiri osobe, objavio je Stožer.

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 22 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije; 10 osoba s područja Šibenika, osam osoba s područja Vodica te po jedna osoba s područja Tisnog, Pirovca, Tribunja i Bilica.

Trenutno je 117 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 21 pacijent, od kojih je dvoje pacijenata na respiratoru, troje na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u) i jedan na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 284 osobe, od toga je 227 bliskih kontakata oboljelih, a za 57 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 524 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.