Sidebar Menu

Datum objave: 31. Kolovoz 2021

KORONAVIRUS U ŽUPANIJI/ Danas povećan broj novooboljelih, među oboljelima u proteklom tjednu čak oko 90 posto ih nije cijepljeno

Diana Ferić
Diana Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 27 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; dvanaest osoba iz Šibenika, četiri iz Vodica, pet iz Knina, po dvije osobe iz Drniša i Skradina te po jedna osoba iz Tisnog i Rogoznice. Županijski stožer civilne zaštite je priopćio  da, gledajući na tjednoj razini, od ukupnog broja oboljelih, 89 posto osoba nije cijepljeno protiv bolesti COVID-19

Trenutno je 107 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 21 pacijent, od kojih su dva na respiratoru, tri na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u) i jedan pacijent na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u).

Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 274 osobe, od toga je 197 osoba bliski kontakti oboljelih, a za 77 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 607 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.