Datum objave: 30. Kolovoz 2021

PROJEKT BATIŽELE STOJI / Zanimalo nas je zašto gradska uprava ne provodi dogovor Zekanović - HDZ, evo kakav smo odgovor dobili

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradsko vijeće Grada Šibenika je, na prijedlog gradonačelnika Željka Burića, a na inzistiranje i lobiranje HDZ –ovog koalicijskog partnera  Hrvoja Zekanovića, vođe koalicije HRAST –a i partnera doslovno navrat – nanos, bez pripreme vijećnika moralo već na Konstituirajućoj sjednici prihvatiti Odluku da se najkasnije 1. kolovoza ove godine objavi Međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje na zoni bivšeg TEF-a, ali niti skoro mjesec dana  nakon toga ništa se nije dogodilo niti je taj poziv objavljen. Ne znamo ni na čemu je provedba te odluke zapela.

Oporbenim vijećnicima, koji su  negodovali zbog  brzine donošenja odluke i to, što nije uobičajeno,  na  Konstituirajućoj sjednici tada  je Zekanović objašnjavao kako  za to vrijeme istječe i  kako se Odluka donosi “pet do 12” te da  sve  treba ubrzati. “Da ja nisam I pripremio taj javni poziv pitanje je kada bi se  bili se uopće ta priča pomaknula”, kazao je tada u pauzi novinarima.  Apelirao je, za vijećničkom govornicom,  na savjest  i lokalpatriotizam oporbenih vijećnika da to prihvate. Ni on se sada ne oglašava iako ta odluka očito nije ispoštovana. Ne samo što nije ispoštovana  nego gradski oci ne osjećaju ni potrebu ni obvezu objasniti javnosti zbog čega se kasni,a riječ je o, kako je to Zekanović kazao u više navrata, o povijesnom projektu za Šibenik značaj kojeg je usporedio s gradnjom šibenske katedrale.

 Na naš upit koji smo mu uputili posredstvom Ureda gradonačelnika Danijel Mileta je samo kratko odgovorio: “koliko  mi je poznato u tijeku su pripreme za objavu” i ništa više. Na našu primjedbu  kako tema zahtjeva sigurno opširniji i konkretniji odgovor kazao je kako ni on sam ne zna sve  teda bi "kolegice prikupile meritorne  informacije i sročile odgovor".  Kao da to nisu mogle napraviti i ovako ili barem nas upozoriti da upit adresiramo na nekog drugog. Mileti smo uputili pitanje jer je upravo on na prošloj sjednici Gradskog vijeća o toj temi odgovarao na upite vijećnika pa se stekao dojam  da  je u to najviše i uključen.

No o toj neažurnosti ne šuti vijećnik Domovinskog pokreta  Mario Kovač koji je na svom Facebook profile  objavio ovih dana sljedeće: “Ažurnost pri realizaciji "generacijskog projekta" je vidljiva i iz činjenice kako Međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje na zoni bivšeg TEF-a još nije objavljen mada je Gradsko vijeće na svečanoj konstituirajućoj sjednici isforsirano donijelo odluku da se taj Javni poziv (autora Zekanovića) objavi najkasnije do 1.kolovoza ove godine.Ne mogu se oteti dojmu da se koalicija "Burić-Zekanović" inficirala virusom neefikasnosti”.
On je u svom postu reagirao i na to da je na natječaj  za direktora tvrtke Batižele, s čijom se stručnom ekipiranošću također dobrano kasni, stigla samo jedna prijava i to anonimne pravnice, zaposlenice Općine Rogoznica iako je dogradonačelnik Mileta na sjednici Gradskog vijeća elaborirao o tome kako se traže provjereni stručni kadrovi.

“Kao gradski vijećnik najmanje što mogu legitimno očekivati od gradonačelnika i njegovog zamjenika jest da na vijećnička pitanja odgovaraju otvoreno i iskreno , bez "fige u džepu". Na drugoj sjednici Gradskog vijeća postavio sam pitanje kašnjenja u imenovanju odgovornih rukovodećih osoba u Batižele d.o.o. jer je Akcijski plan koji u tom segmentu obvezuje gradsku upravu donesen još u listopadu prošle godine. Zamjenik gradonačelnika, gospodin Mileta, odgovorio mi je da je do kašnjenja došlo iz razloga što se traže najkvalitetniji i najiskusniji manageri koje nije lako angažirati, a treba ih dosta skupo i plaćati. Dakle, iz tog odgovora moglo se razabrati da je u tijeku svojevrstan "lov" na najkvalitetnije moguće upravljačke kadrove koji imaju iskustva u velikim nekretninskim transakcijama i to na internacionalnom planu.Dana 09.kolovoza ove godine ŠibenikIN objavljuje informaciju kako se na natječaj za direktora "Batižele"d.o.o. javila samo jedna osoba i to osoba zaposlena kao pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Općine Rogoznica.Ta gospođa ima prethodna radna iskustva u sad već pokojnoj Jadranskoj banci i u Općini Rogoznica. Dakle, niti blizu onih referenci koje je Mileta u svojem odgovoru na moje pitanje naveo.  Koliko je intenzivna bila aktivnost gradskih čelnika na privlačenju kvalitetnog managerskog kadra da se kandidiraju na čelnu poziciju "generacijskog projekta" sad je postalo posve razvidno kroz činjenicu da se na natječaj osim već spomenute gospođe nitko drugi nije javio ili je pak aktivnosti bilo ali je slijedom političke trgovine svima postalo jasno da je dotična fotelja namijenjena baš prije spomenutoj gospođi”, napisao  je Kovač.  I na to pitanje  smo dobili vrlo kratki odgovor dogradonačelnika Milete u kojem stoji: “Nije mi poznato tko se na natječaj javio jer nisam dio te procedure, pa ne mogu komentirati ni kandidate. Natječaj je javni i birat će se od ponuđenog. I dalje sam stava da to mora biti stručna osoba s iskustvom i multidisciplinarnim znanjima”. A upravo je on o toj temi govorio na sjednici Gradskog vijeća!

Iz kategorije: Vijesti