Datum objave: 29. Kolovoz 2021

KORONAVIRUS DANAS / U Županiji samo dvoje novooboljelih, ali je i dalje velik broj hospotalizirani - petero ih ne može disati bez aparata

Diana Ferić
Diana Ferić

U posljednja 24 sata zabilježeno je 377 novih slučajeva zaraze koronavirusa U Hrvatskoj. U Šibensko – kninskoj županiji ih je bilo, možemo reći ,samo dvoje, u uspredbi s  velikom brojem ostalih županija u kojima je puno više novih slučajeva..

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1746 obrađenih testova danas su 122 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID .

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 28 novozaraženih, a testirane su 2704 osobe

 U Zadarskoj županiji je u protekla 24 sata zabilježeno 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Na covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 20 oboljelih, od kojih je troje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na liječenju je 16 pacijenata zaraženih koronavirusom. Imaju  ukupno 152 aktivna slučaja. . Međutim, u Šibensko  kninskoj županiji je lošiji omjer ukupnog brpga oboljelih I onihs težim simptomima jer ih se  od 95 aktivnih slučajeva 23 završilo u bolnicu. Tri pacijenata  su na respiratoru, jedan na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u) i dva na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). 

Iz kategorije: Vijesti