Sidebar Menu

Datum objave: 28. Kolovoz 2021

KORONAVIRUS / U Županiji danas 8 novooboljelih, u Hrvatskoj gotovo 600 novih slučajeva i šestero umrlih

Diana Ferić
Diana Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije osam osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; po dvije osobe iz Šibenika i Knina te po jedna osoba iz Drniša, Vodica, Primoštena i Tisnoga.

Trenutno je 123 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 21 pacijent, od kojih je troje pacijenata na respiratoru, jedan na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u) i dva pacijenta na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 315 osoba, od toga su 251 osoba bliski kontakti oboljelih, a za 64 osobe je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 490 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.U Hrvatskoj jr danas  595 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 od 10.173 testiranih. Ukupno 3.434 oboljelih, objavio je Stožer.

Među njima su 374 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 43 pacijenta.

Preminulo je 6 osoba.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.