Datum objave: 25. Kolovoz 2021

ZAHVALJUJUĆI DVJEMA UPORNIM TEAMA / Šibensko rodilište od danas ima vrijedni CTG uređaj za praćenje razvoja fetusa,a stiže i nova posteljina

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanke Tea Mikulandra i Tea Marjančić, organizatorice  humanitarne akcije prikupljanja sredstava za novi CTG uređaj za praćenje razvoja fetusa i stanja trudnica jutros su  ispred šibenskog rodilišta taj uređaj uručile  dr. Ivanu Zmijanovića, šefu ginekološkog odjela  i Sanji Jakelić, ravnateljici šibenske bolnice.

“Jako ponosna na moju Teu i na sebe samu. 17. ožujka mi je Tea poslala prvu poruku u kojoj me pitala možemo li išta napraviti. Danas je 25. kolovoza i uređaj je kupljen, uređaj kakvo naše rodilište nije imalo .”, kazala je Tea Marjančić.
 
“Bila sam tu na odjelu i željele smo da osoblju, a i trudnicama bude lakše. Da nam bebe budu sigurnije. Kroz svoje dvije trudnoće pola sam vremena provela u bolnici. Neke stvari se ne zaboravljaju. I babice, liječnici i sve osoblje nam ostaje u sjećanju. Moram reći da sam oba puta iz ovog rodilišta izašla s lijepim uspomenama. Tako da je i ova akcija jedno veliko hvala od nas dvije. Možemo biti iznimno ponosni na sve u šibenskom rodilištu i ginekologiji. Osjećale smo se kao da nas nose kao kap vode na dlanu, a vjerujem da tako razmišlja i većina žena koje su tu bile”, dodala je Tea Mikulandra. 
"Nama koji radimo u rodilištu je čast biti dio dolaska novog života na svijet. Često kažem da su trudnice hrabre već u trenutku kad su se odlučile reći da novom životu i 'križu ' koji trudnoća i odgajanje djeteta nosi. To je zapravo izraz pravog domoljublja, pogotovo u ovim vremenima kad nas je sve manje i kad se sve manje djece rađa. Cijelo društvo trebalo bi pomagati ženama koje su se odlučile na svijet donijeti novi život. Zahvaljujem se Teama koje su napravile konkretni čin, kao i svim donatorima. Ovaj uređaj kojim se nadzire fetus i majka u porođaju je jako važan. Zbog korone smo morali odvojiti rodilište na dvije jedinice, a ima i žena koje imaju covid i rađaju na tom drugom izoliranom odjelu. I one moraju imati punu njegu i pažnju. Sve uređaje koje smo imali na odjelu morale podijeliti. Tako da nam je stvarno dobro došao ovaj aparat",  rekao je dr. Ivan Zmijanović.
Svima koji su sudjelovali u akciji zahvalila se i Sanja Jakelić, ravnateljica šibenske bolnice.
 
"Naša ustanova prolazi teško razdoblje otkako traje pandemija, tako da nam ove lijepe akcije i riječi koje su nam upućene znače puno", istaknula  je, kako piše ŠibenikIN.
 
FOTO: Facebook
 
Iz kategorije: Vijesti