Datum objave: 24. Kolovoz 2021

USPJELE SU / Dvije Tee prikupile su novac za CTG uređaj i sutra će ga uručiti Odjelu ginekologije šibenske bolnice

Diana Ferić
Diana Ferić

Tea Marjančić i Tea Mikulandra dvije prijateljice koje su prije nepuna tri mjeseca pokrenule humanitarnu akciju za nabavu CTG uređaja za šibensko rodilište pod nazivom “Dvije Tee za sve žene” i uspjele su. Prikupile su oko 70 000 kuna, uređaj je kupljen i sutra će ga predati Odjelu ginekologije šibenske bolnice.

 “Presretne smo što je akcija uspjela. Najviše novca prikupile smo od vjernika u crkvama, ali dobili smo donaciju I nekih opčina, a jedna gradska I jedna privatna sibenska tvrtka uplatile sun am 11000 kn. Bilo je i puno manjih donacija građana”, kaže tea Marjančić.

Uređaj koji bolnici doniraju dvije Tee i svi ljudi velikoga srca važan je dijagnostički alat za mame i bebe pogotovo pri kraju trudnoće.

"Mi imamo na odjelu tri rađaonska boksa i svaki boks ima pripadajući CTG. Žena koja rađa, odnosno dijele, povremeno se ili kontinuirano, ovisno o potrebi, monitorira. Moderni CTG uređaj, poput ovoga koji smo dogovorili za nabavu, ima performanse nadzora djeteta, ali istovremeno i nadzora vitalnih funkcija majke",  kaže dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, Ivan Zmijanović, voditelj Odjela ginekologije i opstetricije OB Šibensko-kninske županije.

Iz kategorije: Vijesti