Sidebar Menu

Datum objave: 23. Kolovoz 2021

CRNO / Samo je 50 novorođene djece na 100 umrlih osoba u Šibensko-kninskoj županiji. U Hrvatskoj je rođeno najmanje djece u posljednjih 50 godina.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibensko-kninska županija suočena je s demografskom katastrofom – prošle godine imala je samo 50 novorođene djece na 100 umrlih osoba. Konkretno 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji rođeno je 793 djece, a umrlo je 1582 ljudi.
Dramatično stanje u Šibensko-kninskoj županiji samo je kamenčić u mozaiku demografske drame Hrvatske u kojoj je lani rođeno najmanje djece u posljednih 50 godina.
Od Šibensko-kninske županije lošiju demografsku sliku i katastrofičniji omjer nataleitet/mortalitet imaju još samo Ličko-senjska, Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija, a stanje nije puno bolje ni u Vukovarsko-srijemskoj i Osječkoj županiji. Najbolje stoji Dubrovačko-neretvanska županija, ali je i tamo broj umrlih veći od broja novorođene djece.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.