Sidebar Menu

Datum objave: 21. Kolovoz 2021

IN MEMORIAM / Preminuo je šibenski glazbenik, skladatelj, aranžer i pjesnik Aljoša Draganić Vrančić, klavijaturist „Dupina”, pratećeg benda Olivera Dragojevića.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Aljoša Draganić Vrančić šibenski glazbenik, aranžer i pjevač, klavijaturist „Dupina” pratećeg benda Olivera Dragojevića od 1995. godine. Glazbenu karijeru započeo je u rodnom Šibeniku sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a Šibenčani ga pamte kao perspektivnog glazbenika još iz vremena kada je bio član benda „Homo volans”. Početkom osamdesetih godina počeo je graditi samostalnu karijeru kao pjevač i klavijaturist. Prvu pluču s vlastitim pjesmama „Primadona” i „Daleko” snimio je 1981. godine. Te njegove pjesme bile su apsolutni šibenski hitovi i slušale su se u slavnom džuboksu Ante Šupuka u njegovom kafiću. Aljoša se nakon toga pridružuje bendu „Jet set” s kojim je 1986. godine snimio LP „Aliyosha & Jet-Set" na kojem str pet njegovih autorskih pjesama. Kao vrstan klavijaturist, pjevač i iskusan aranžer pridružuje se 1995. godine bendu „Dupini” Olivera Dragojevića kojeg prati tijekom cijelog plodnog i uspješnog razdoblja njegove karijere sve do smrti. 1996. godine snimio je s Oliverom u duetu svoju pjesmu „Ljubav je...”. Skladao je, aranžirao i napisao stihove za više od 50 skladbi među kojima su najpoznatije „Dalmatinac”, „Krešimirov grade hrvatski”, „Morska ptica”, „Rođen u Dalmaciji”, „Ljubav još živi u meni”, „Čovik od mora”. Zadnju pjesmu „Ima mora” na stihove šibenskog pjesnika Dinka Škevina skladao je za „Dupine” i Olivera Dragojevića 2017. godine.

 

Video

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.