Sidebar Menu

Datum objave: 20. Kolovoz 2021

MIROVINE / Mirovine će porasti za oko 2,5 posto ili u prosjeku za oko 72 kune. U rujnu će umirovljenici dobiti uvećanu mirovinu i zaostatak za srpanj.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U tijeku je redovno godišnje usklađivanje mirovina s rastom plaća u Hrvatskoj i stopom inflacije. Prema grubom izračunu mirovine će porasti za oko 2,5 posto ili u prosjeku za 70 kuna. Isplata povećanih mirovina počet će u rujnu kada će umirovljenici dobiti i zaostatak za mjesec srpanj.
Usklađivanje od 2,5 posto možda ne zvuči kao veliko, ali riječ je o jednom od najvećih usklađivanja mirovina u posljednjih desetak godina. Ako zanemarimo razdoblja prije 2010. godine, najveće usklađivanje mirovina umirovljenici su dobili u drugom dijelu 2018. godine kada je iznosilo 2,7 posto.

Na prosječnu mirovinu od 2901 kune onima koji su cijeli staž odradili samo u Hrvatskoj rast će iznositi 72 kune. Kako većina ipak prima manje od tog iznosa, umirovljenici bi u prosjeku trebali dobiti za oko 70 kuna veće mirovine.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.