Datum objave: 19. Kolovoz 2021

100 TORBA ZA LIGU / Članice Udruge Tempera oslikale su torbe za Ligu borbe protiv raka, a danas je humanitarno - prodajna izložba

Diana Ferić
Diana Ferić

Hvalevrijednu akciju za pomoć oboljelima od malignih bolesti koju su nazvali “Sto torbi za Ligu” organizirali su Liga za borbu protiv raka Šibensko – kninske županije i šibenska Udruga likovnih amatera Tempera. Završnica je večeras u 18.30 na trgu kod crkve svetog Frane. 

 Liga za borbu protiv raka nabavila je od donacija 100 modrih torbi koje su oslikale članice udruge Tempera tako da je svaka torba unikatna. Izložit  će ih danas na prostoru tog trga, a tko želi moći će ih  kupiti i tako donirati novac Ligi za borbu protiv raka.
“Ne mogu vjerovati da smo  sve to uspjeli napraviti za tako malo vremena. Prije dva mjeseca rodila se ideja da nabavimo torbe i da na njih tiskamo neki rad članica Udruge Tempera, ali to bi bilo jako skupo pa su cure iz te udruge ponudile da svaku torbu oslikaju. Zaista su se potrudile. Od srca im hvala. One su oslikale sedamdesetak torbi, a ostale smo, različitim tehnikama ukrasile moja devetogodišnja unučica Karla i ja. Svaka torba nosi  poruku oboljelima da u svojoj borbi nisu sami”, kazala nam je Danči Mihovilčević, predsjednica Lige za borbu protiv raka. 
 
Torbe su oslikale: Neda Baljkas , Tatjana Bilić, Dolores Bujas , Danira Gulin , Suzana Karađole, Marina Sladić, Dragica Slavica, Jadranka Skelin , Olivera Trutin i Ina Stojanović, a najbolje ćete im zahvaliti ako se uključite u ovu humanitarnu akciju kupnjom torbe.
Iz kategorije: Vijesti