Datum objave: 16. Kolovoz 2021

POMOĆ SIROMAŠNOJ DJECI / Grad Šibenik će im i ove školske godine financirati nabavu radnih bilježnica i pribora te školsku marendu

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik i ove godine u partnerstvu s osnovnim školama provodi projekt osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva putem kojeg će se osigurati školska marenda za svu djecu iz obitelji korisnika doplatka za djecu.

Jedini kriterij temeljem kojeg će se osigurati besplatna marenda je ostvarivanje prava na doplatak za djecu u 2021. godini, što će se dokazivati važećim rješenjem ili potvrdom o isplaćenom doplatku u drugoj polovici 2021. godine.

Kako bi već s prvim danom nove nastavne godine djeca počela koristiti ovo pravo, osnovne škole će početkom sljedećeg tjedna objaviti natječaj i početi zaprimati prijave. Sve informacije će biti dostupne na službenim stranicama škola, kao i na web stranici Grada Šibenika.

Isto tako i ove godine u svom Proračunu Grad Šibenik je osigurao financijska sredstva za pomoć roditeljima osnovaca u  nabavi radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala. Planirana sredstva za tu namjenu iznose 383 tisuće kuna.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć za nabavu radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala ostvaruju korisnici dječjeg doplatka isključivo s prebivalištem na području Grada Šibenika.  Odnosi se na svu uzdržavanu djecu - učenike osnovnih škola Grada Šibenika (ukoliko to pravo ne ostvaruju po drugoj osnovi).

Jednokratna novčana pomoć za nabavu radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala  iznosi 300 kuna po uzdržavanom učeniku/ci od 1. do 4. razreda, odnosno 500 kuna po uzdržavanom učeniku/ci od 5. do 8. razreda, a potrebna dokazna dokumentacija i svi detalji biti će navedeni u samom javnom pozivu koji će se objaviti  na mrežnim stranicama Grada Šibenika početkom nastavne godine, odnosno 06. rujna 2021. godine.

„Besplatnom školskom prehranom te sudjelovanjem u financiranju nastavnog materijala, nastojimo pomoći roditeljima da sa što manje troškova iz kućnog budžeta opreme svoju djecu za školu. Nastavljamo praksu koja se pokazala izuzetno korisnom i hvalevrijednom“, istaknula je Mirjana Žurić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti