Datum objave: 03. Kolovoz 2021

POHVALE I KRITIKE / Što su mislili investitori D resorta kad su na samoj obali izgradili hotel bez plaže i bez velikog bazena?

Diana Ferić
Diana Ferić

"Zaista ne znamo što su, pobogu, investitori i arhitekti D-Resorta mislili kad su na samoj obali izgradili hotel bez plaže i bez velikog bazena? Čini se da nisu mislili, što se vidi i po odzivu publike. Naime, sobu u D-Resortu, usred hrvatskog i dalmatinskog turističkog preporoda, dobili smo po diskontnoj cijeni: na Booking.comu bilo je prekriženo 2800 kuna, što je redovita cijena, i napisano 2100 kuna, koliko smo platili. Na recepciji i u lobiju vidjeli smo vrlo malo gostiju", pišu o iskustvu posjeta D resortu Šibenik na portalu Kult plave kamenice iznoseći vrlo dobra iskustva s uslugom koju su dobili, ali im nije jasno kakav je to hotel uz more, a gosti se nemaju gdje okupati osim u malom bazenu.

U subotu i nedjelju na Booking. comu više nije bilo slobodnih soba, ali ih za idući tjedan ima koliko hoćete. D Resort daleko je najbolji šibenski hotel, a Šibenik se navodno upravo približava rezultatima iz rekordne 2019. No, tko bi vozio deset ili dvanaest sati iz Austrije ili Njemačke sve do mora, a da se ne može ni okupati.

Šibenski D-Resort danas je vrlo dobar hotel. Kad smo ondje prvi put spavali prije točno pet godina, gotovo ništa nije funkcioniralo. Među ostalim, nije bilo bellboya, a na bazenskom su baru točili topli rose, usprkos uobičajenih šibenskih plus 35 u srpnju. Ovog je tjedna sve funkcioniralo kako treba u hotelu s pet zvjezdica.

Pred vratima nas je dočekao bellboy, preuzeo prtljagu pa odvezao auto u garažu. Recepcionerke su bile iznimno ljubazne, brze i profesionalne; među ostalim, u dva popodne kad smo došli, rekli smo da će nam u osam navečer trebati taksi. Pet do osam taksi se stvorio ispred hotela, a da nikoga nismo morali podsjećati.

Sobe su prostrane, udobno uređene, s velikim balkonima koji gledaju na more, ostatke šibenske industrije, ali i na povijesni dio grada. Kupaona s walk-in tuš kabinom također je velika i funkcionalna, air condition radi savršeno, a jedini je problem, uz loš izbor pića u minibaru, svjetlosna izolacija koja nije baš efikasna, pa vam u pola šest ujutro sunce prodire u sobu.

Izbor pića na bazenskom baru iznad je svih očekivanja: solidna jaka pića, bar dvadesetak koktela uključujući frozen margaritu koja je idealna za tropske vrućine, i nekoliko dobrih do izvrsnih vina i pjenušaca na čelu s Testamentovim Pošipom, koji se toči optimalno rashlađen.

Barmen je jako simpatičan i razumije se u pića. Jedini je problem bazenskog bara grozan izbor piva, koji stvara dojam kao da je šef F&B-a alergičan na pivo, pa goste maltretira “izborom” između Ožujskog i Heinekena. Skoro sve je, dakle u D Resortu dobro do veoma dobro osim jedne strateške, ugrađene greške, koja se ne da ispraviti.

D-Resort je na moru. Kad ljeti dođete na more, valjda se prirodno želite okupati. U D-Resortu, međutim , nemate se gdje okupati. D-Resort je hotel na moru, koji nema plažu jer je prostor za plažu zauzela marina. Ako hotel s per zvjezdica na samom moru ne može imati plažu, morao bi imati najveći bazen s morskom vodom u srednjoj Dalmaciji. Umjesto toga, D-Resort ima dvije malo veće kade koje glume bazene.

Sve oko tih bazenčića/ kada dobro je uređeno, osim što se jedan nalazi na mjestu na kojemu i ono malo hlada koji stvaraju suncobrani ne pomaže kad se užari kameni pod oko bazena. Drugi bazen je ugodniji, ima lijepu livadu za sunčanje s ležaljkama s baldahinima, velike mekane ručnike, dobar bar, ali…lošinjski hotel Punta s četiri zvjezdice i neusporedivo lošijim servisom ima infinuty bazen dug nekoliko desetaka metara, u kojem zaista možete plivati, a D-Resort ima dvije prostranije kade, u kojima se zapravo ne može plivati, a istodobno nema plažu , kažu na portalu Kult plave kamenice.

FOTO / Facebook D resorta

Iz kategorije: Vijesti