Datum objave: 28. Srpanj 2021

GRADONAČELNIK BURIĆ ODGOVORIO RESTOVIĆU / Nismo ništa "istrgovali", surađujemo s Hrvatskim suverenistima da bi osigurali volju građana!

Diana Ferić
Diana Ferić

Suradnja HDZ -a i Hrvatskih suverenista i njhovih partnera  u Gradskom vijeću bila je tema Aktualnog sata i na današnjoj sjednici  Gradskog vijeća.  Inicirao ju je  Tonči Restović ( SDP ) konstatiravši  kako je očito da je suradnja HDZ -a i Hrvatski suverenista u Gradskom vijeću zapravo političko trgovanje i upitao je izravno gradonačelnika što je sve "istrgovano".

"Gradonačelčniče, vi ste se odrekli nečeg  za što ste govorili da van je glavni projekt u ovom mandatu, Batižela. Na to da je  riječ o trgovanju upućuje i aktualni natječaj za izbor direktora "Vodovoda i odvodnje". U kuloarima se svašta priča. Ja ne  želim u to vjerovati pa vas zato molim da nam kažete sve što ste istrgovali", kazao je Restović.

"Nema nikakvog trgovanja. Riječ je samo o demokratskim uzusima i ponašanju u predstavničkom tijelu. Građani su birali na izborima i neki su dali svoj glas Hrvatskim suverenistima i njihovim partnerima koji su dobili dva mjesta u Gradskom vijeću. To je volja građana.Velikom većinom su glas dali HDZ -ovoj listi. Mi smo se odlučili za suradnju s Hrvatskim suverenistima da bi osigurali i ispoštovali volju građana i to je jedina istina. Kada je riječ o izboru direktora Vodovoda sve je transparentno  i vijećenici će moći dobiti uvid u cijelu proceduru i obrazloženja o izabranom kandidatu", odgovorio je gradonačelnik Burić.

Restović je na današnjoj sjednici  predložio da izvršna vlast  ubuduće gradskim vijećnicima na sjednici obrazloži svaki  izbor  na određene rukovodeće funkcije jer bi se tako, kazao je, vratilo povjerenje građana u rad  političkih elita i vođenje kadrovske politike  te ih je pozvao da to naprave i kod izbora novog direktora "Vodovoda i odvodnje".

Gradonačelnik Burić je odgovorio kako je u Hrvatskoj uspostavljen pravni sustav  i način funkcioniranja lokalne samouprave  te da se što su čije nadležnosti i kakva je procedura  pa je tako i u slučaju izbora direktora Vodovoda, ali nema ništa protiv da  vijećnici dobio obrazloženje zašto je izabran kandidat koji na tom natječaju bude izabran.

Iz kategorije: Vijesti