Datum objave: 26. Srpanj 2021

TO SE ČEKALO / Prvu olimpijsku medalju za Hrvatsku u Tokiju donosi kninska tekvondašica Matea Jelić

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tekvondašica Matea Jelić osigurala je prvu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama. Ta se 23-godišnja Kninjanka, inače članica TK Marjan iz Splita plasirala  u finale kategorije do 67 kilograma. Tako će Knin prvi put u povijesti imati osvajačicu olimpijske medalje.

Matea Jelić, koja je u statusu prve nositeljice olimpijskog turnira, u polufinalu je svladala Amerikanku Paige McPherson 15-4.

U finalu će danas od 14.30 sati po hrvatskom vremenu kao suparnicu imati treću nositeljicu Williams bila uspješnija od druge nositeljice Bjelokošćanke Ruth Gbagbi sa 24-18.

Bit će to dvoboj dvije posljednje europske prvakinje u ovoj kategoriji, Jelić je bila zlatna u Sofiji ove godine, a Williams prije tri godine u Kazanu.

Ovo je četvrta medalja za Hrvatsku u tekvondou, nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić u Pekingu te Lucije Zaninović u Londonu.

Kninjanka Matea Jelić rođena je 23. prosinca 1997. godine. Sportski je ponikla u kninskom Taekwondo klubu DIV Knin, a 2016. godine prešla je u splitski TK Marjan.

Juniorska prvakinja svijeta postala je 2014. godine.

 Osvojila je zlato na Grand Prixu u Moskvi te na Grand Prixu u Rimu. Matea uvijek, u svim prigodama, s ponosom ističe da je iz Knina i taj njen lokalpatriotizam je vrlo izražen.

Obitelj joj živi u Kninu, a taekwondoom se uspješno bavi i njena mlađa sestra Ivona Jelić.

Iz kategorije: Vijesti