Datum objave: 23. Srpanj 2021

SVJETSKI DAN DJEDOVA I BAKA / U „Cvjetnom domu” proslavljen Svjetski dan djedova i baka, a prvi puta nakon stanke duge godinu i pol dana slavljena je i sveta misa.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba kojeg je ove godine ustanovio papa Franjo, proslavljen je u „Cvjetnom domu”, a korisnici doma slavili su sa župnikom fra Ivanom Penavom i prvu svetu misu nakon stanke duge godinu i pol dana. Fra Ivan je u propovijedi ukazao na primjer svetosti sv. Marija Magdalene i podsjetio na odluku pape Franje da se kroz cijeli mjesec srpanj udijeli mogućnost oprosta za sve one koji budu posjećivali svoje djedove i bake i druge starije osobe, pa makar to činili samo virtualno.
-Taj poticaj pape Franje, kazao je fra Ivan, podsjeća nas koliko su starije osobe u današnjem društvu ranjive i vrlo često zbog nemogućnosti kretanja izolirane. Zato već i samo jedan telefonski poziv kojim se interesiramo za naše starije jest djelo milosrđa i Bog će ga sigurno pratiti svojim blagoslovom.
Na kraju svete mise korisnici Cvjetnoga doma zahvalili su se fra Ivanu na njegovoj dosadašnjoj sedmogodišnjoj službi među njima i uručili mu svoj prigodni dar.

Iz kategorije: Vijesti