Datum objave: 19. Srpanj 2021

PROGNOZA VREMENA / Danas bura i oblačno, moguća je kiša, od utorka stabilnije vrijeme i ponovno vruće

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Iznad naših krajeva i dalje kruži vlažan i nestabilan zrak, iako visinska ciklona postupno slabi. Ipak, još i danas može biti lokalno obilnijih pljuskova, prije svega u gorju i Slavoniji, osobito njezinim zapadnim predjelima, oko sredine dana i poslijepodne.

Najsunčanije će biti na sjevernom Jadranu, osobito u Istri, a u oblačnijem gorju povremeni pljuskovi veći dio dana, osobito u Lici, gdje je moguća obilna kiša. Puhat će umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima.

Vjetrovito i u sjevernoj Dalmaciji, gdje će veći dio dana prevladavati sunčano, a bura slabjeti tek navečer.

Na šibenskomk području će puhati bura,a popodne su mogući pljuskovi s grmljavinom. Temperatura zraka do 29 stupnjeva,a mora oko 24 stupnja celzijeva.

U unutrašnjosti te južnije od Splita djelomice sunčano, a popodne se ne može isključiti i poneki pljusak. Puhat će većinom slaba i umjerena bura, popodne jugozapadnjak.

Na krajnjem jugu Hrvatske djelomice sunčano, poneki lokalni pljusak moguć je tek rijetko duž obale i u zaobalju, osobito u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjeren - bura i zapadnjak, a more većinom malo valovito, prognozira HRT.

Od utorka će se vrijeme stabilizirati. Na Jadranu sunčano, samo u utorak na jugu dnevni razvoj oblaka i mogućnost ponekog pljuska. Umjerena i jaka bura postupno će slabjeti, a popodne prolazno okretati na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Temperatura će postupno rasti, pa će se na obalu brzo vratiti ljetni ugođaj, prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Iz kategorije: Vijesti