Datum objave: 13. Srpanj 2021

MEDICINSKA SKRB / Medicinska sestra koja je iz Zagreba privremeno došla na Žirje osvojila mještane pa su zbog nje potpisali peticiju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Čak 120 obitelji  sa  Žirja potpisalo je peticiju kojom traže da medicinska sestra Ana Kozbašić, koja trenutno na tom otoku zamjenjuje stalnu medicinsku sestru, ostane trajno u njihovoj ambulanti, a da uprava Doma zdravlja dosadašnju sestru rasporedi negdje drugdje. To je veliko priznanje toj medicinskoj sestri koja je kratko na Žirju, a tako je dobro prihvaćena.  Razlog nije samo to što je stručna i odgovorna nego i to što živi na Žirju i na raspolaganju im je  24 sata,  ne samo radnim danom nego i vikendom. To je medicinska skrb za kojom su sve vrijeme žudjeli. Peticiju je u njihovo ime  Jošku Juriću, ravnatelju Doma zdravlja, šibenskom gradonačelniku Željku Buriću i županu Marku Jeliću predao Anton Dobra.

 "Ne sjećam se da su Žirjani oko nečega bili tako složni i jedinstveni. Danas je nama otočanima najvažnije imati stalnu medicinsku  skrb na otoku s obzirom na udaljenost od Šibenika.   Mještani cijene i dosadašnju medicinsku sestru, ali problem je što ona ne živi na Žirju već je tu samo za radnog vremena. Prošlog vikenda imali smo šest slučajeva u kojima je trebalo pružiti medicinsku pomoć, a sestra Ana je četiri sama na otoku riješila i to je ono što nama treba. Ona je  mlada, vrlo stručna i odgovorna osoba koja se odmah saživjela i s otokom i s mještanima i ne bismo je nikako htjeli izgubiti. Želi ostati živjeti u Žirju.Teško da ćemo naći više takvu osobu ", objašnjava Dobra.
 
Ana Kozbašić je iz Zagreba,a na Žirje je došla privremeno kao zamjena za medicinsku sestru koja je na bolovanju.
Joško Jurić, ravnatelj  šibenskog Doma zdravlja  ističe kako razumije reakciju Žirjana kojima odgovara to da na otoku imaju stalno medicinsku sestru, ali  da njihovom zahtjevu ne može udovoljiti.
"Medicinska sestra koja je u stalnom radnom odnosu na Žirju radi već 20 godina i ona će se u rujnu vratiti na svoje radno mjesto.  Ja je ne mogu nigdje drugdje rasporediti jer su sva mjesta popunjena. Slažem se da je sestra Ana iznimno stručna, svaki dan sam s njom u kontaktu i  napravit ću sve da ostane raditi kod nas u Domu zdravlja", kaže Joško Jurić.
Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3