Sidebar Menu

Datum objave: 08. Srpanj 2021

POČELA MANIFESTACIJA "DAN ŠIBENSKE BAŠTINE " / Cilj je bolje upravljanje turističkim tokovima u staroj gradskoj jezgri

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Svakog četvrtka u Šibeniku će se događati različiti programi manifestacije "Dan šibenske baštine" koju organiziraju Turistička zajednica Grada Šibenika i Udruga turističkih vodiča Mihovil s partnerima. Danas će u prostoru Civitas Sacre biti prikazan kratki film šibenskog snimatelja i režisera Željka Petreša o izradi šibenskog botuna danas.

Taj projekt se financira iz fondova Europske unije s ciljem boljeg upravljanja turističkim tokovima u staroj gradskoj jezgri i strateškim planiranjem razvoja turizma u gradovima kojima prijeti prezasićenost turističkim dolascima. 

"Planirano je testiranje nove turističke usluge I doživljaja s ciljem oživljavanja stare gradske jezgre i promidžbe klapskog pjevanja, upoznavanje domaćih i stranih gostiju s vještinom izrade šibenskog botuna i kape te promidžbu specifičnih gradskih vrata i vratnica", kaže koordinatorica tog projekta Bojana Bego. n

Film ‘Šibenski botun’ vjerno prikazuje cijeli proces izrade kroz priču poznatog šibenskog zlatara i filigranista Ljazera Čivljaka u režiji Željka Petreša,

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.