Datum objave: 01. Srpanj 2021

SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA / Zlarinska konoba Prslika nagrađena Zlatnom poveljom za tradicionalnu gastronomiju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zlatnu povelju u kategoriji "Tradicionalna, ruralna gastronomija" osvojila je zlarinska konoba Prslika na manifestaciji osmi Suncokret ruralnog turizma. Dodijeljeno je 50 nagrada u sedam kategorija.

Tu konobu je utemeljila  Mladenka Makale, a vode je njezin sin Antonio i njegova supruga Romana. Za svoj jelovnik s domaćim jelima 2018. godine su dobili nagradu za ruralni turizam koju dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam, a prije nekoliko godina gost im je bio i legendarni

Bono Vox je na turneji Jadranom navratio i na Zlarin.

Iločki hotel Dunav i Sinjska alka dobitnici su Velikog zlata na osmom izdanju Suncokreta ruralnog turizma. Uz šampionsku titulu dodijeljene su Zlatne, Srebrne i Brončane povelje te Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Tradicijska (ruralna) domaćinstva, Tradicijska (ruralna) gastronomija, Vinski turizam, Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, Ruralno turistički projekti, Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

„U godini pandemije, razornih potresa, nezavidne gospodarske situacije bili smo u dvojbi treba li organizirati manifestaciju, no shvatili smo da krasne i vrijedne ljude u ruralnom prostoru ne smijemo zaboraviti kad im je najteže. Da nismo pogriješili dokazuje 125 prijava iz svih dijelova Hrvatske, sve redom sjajnih i radišnih ljudi i ovog puta se uistinu bilo teško odlučiti kome dodijeliti nagrade. Kako bismo ih potakli da i dalje nastave u istom smjeru, komisija je odlučila ove godine dodijeliti čak pedeset nagrada“, rekla je organizatorica projekta Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge Klub članova „Selo“.

Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam rekao je kako ruralni turizam spaja kulturu, tradiciju i običaje, ljubaznost, obiteljske vrijednosti i autentične doživljaje pretočene u vrhunsku ponudu.

Iz kategorije: Vijesti