Datum objave: 29. Lipanj 2021

INVESTICIJE / Gradi se novo trajektno pristanište na Kapriju na povoljnijem mjestu od dosadašnjeg

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Napreduje izgradnja trajektnog pristaništa na otoku Kapriju no ipak neće biti završena u ovom mjesecu kako se najavljivalo. Oteglo se u početku s izborom izvođača radova. Naime, tek na petom javnom pozivu posao građenja je povjeren zajednici ponuditelja AQUA MONT SERVICE d.o.o. Beograd i AQUA MONT SERVICE d.o.o. za usluge, Split.

 
Investitor je Županijska lučka uprava, a  riječ je o ulaganju od oko 24 milijuna kuna.
Novi trajektni pristan duljine je 55 m i širine 6,0 m, s manipulativnim platoom površine 2.300 m2, a gradi se izvan središta Kaprija.
To omogućuje korištenje trajekata dubljeg gaza, stabilnijih i otpornijih na vremenske nepogode, a što će značajno smanjiti broj otkazanih linija i za otok Žirje. Izgradnjom trajektnog pristana izvan središta mjesta smanjit će se prometno zagušenje i gužve u području luke i središta mjesta. 
Projekt „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije" sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda, a provodi Lučka uprava Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 24.072.345,21 HRK. Ukupno trajanje projekta je 42 mjeseca.
Iz kategorije: Vijesti