Sidebar Menu

Datum objave: 21. Lipanj 2021

ŠIBENSKI MALCI GENIJALCI / Na državnom prvenstvu u HIKARI mentalnoj aritmetici osvojili čak sedam medalja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Polaznici šibenske škole Malac genijalac osvojili su čak sedam medalja na prvom državnom natjecanju iz HIKARI mentalne aritmetike i to dvije bronce, četiri srebra i jedno zlato. Inače učenici svih škola pokazali su zavidno znanje i osvojili razne medalje u različitim kategorijama.

Školu u Šibeniku osnovala je profesorica matematike Sarah Vuković koja je zahvalila i djeci i učiteljicama koje su ih marljivo pripremale za to natjecanje.

Hikari na japanskom znači svjetlost i simbolizira proces učenja i buđenja (osvjetljavanja) naših mentalnih kapaciteta. Program je nastao kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz područja edukacije. Temelji se na upotrebi drevne računaljke – abakusa čijom se vizualizacijom i simulacijom pokreta postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina i sposobnosti djece u ranom periodu života.

Šibeniki ima i svjetsku prvakinju u mentalnoj aritmetici. To je Mara Mileta.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.