Datum objave: 21. Lipanj 2021

TONČI RESTOVIĆ / Drago mije je što smo mi oporbeni vijećnici pokazali da nećemo u Gradskom vijeću stajati skrušeno

Stanko Ferić
Stanko Ferić
 
Tonči Restović, predsjednik GO SDP -a i vijećnik te stranke u Gradskom vijeću ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da je HDZ osiguravajući s Hrvatskim suverenistima većinu u Gradskom vijeću pristao na političku trgovinu te da je floskula da je to programska suradnja, kako tvrdi gradonačelnik Željko Burić. 
"Na prošlotjednoj konstituirajućoj sjednici se dogodilo točno ono što sam prije  pet-šest dana najavio javno, a to je da će HDZ imati većinu u vijeću zahvaljujući Suverenistima i vijećniku Zekanoviću. Priča oko programske suradnje koju uporno pokušavaju progurati od strane gradonačelnika odnosno od izvršne vlasti je jedna najobičnija floskula. Radi se isključivo o političkoj trgovini, o stvarima koje su jasno bile stavljene na stol i predstavljale ponudu Zekanovića i Suverenista, a koju je gradonačelnik s manje ili više muke prihvatio", kazao je Restović.  
 
Izrazio je zadovoljstvo ponašanjem oporbe koja je pokazala da neće stajati skrušeno i sve mirno prihvaćati,a posebno je istaknuo kolege Marenzija, Kovača i mladog Slavicu iz Nove ljevice. S druge strane nimalo nije zadovoljan odnosom gradonačelnika Burića prema vijećnicima.
" Pokazao je da se prema vijećnicima odnosi s visoka što nije dobro. Predviđam da će mu ovo biti najteži mandat. Prvi je odradio na krilima dobrih projekata koje je u naslijeđe ostavila vlast SDP - a i partnera. Drugi mandat se sve kotrljao,a odradili su i velike projekte poput Poljane i Trokuta. Ovaj treći mandat počinje dajući glavni projekt, Batižele u ruke Hrvoju  Zekanoviću. Vidi s eda sam bio u pravu kada sam u predizbornoj kampanji tvrdio da  se umorio i postalo bezidejan", dodao je Restović
Najavio je osnivanje Kluba vijećnika SDP -a i Nove ljevice u Gradskom vijeću. Vjeruje da će s drugim oporbenim klubovima biti korektiv vlasti.
Na današnjoj pressici građanima je čestitao Dan antifašističke borbe koja je, kako je sam kazao , temelj hrvatske države.
Iz kategorije: Vijesti