Sidebar Menu

Datum objave: 21. Lipanj 2021

NAJDUŽI DAN / Danas je najduži dan u godini. Trajat će 15 sati i 45 minuta, a sve ostalo bit će – sumrak. Uz to, danas je i prvi dan ljeta.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Danas je najduži dan u 2021. godini. Trajat će čak 15 sati i 45 minuta, a sve ostalo vrijeme bit će manje više – sumrak. Uz to danas je i prvi dan ljeta. Ljeto je počelo jutros u 5 sati i 31 minutu. Tako je za nas koji živimo na sjevernoj Zemljinoj polutki dok onima koji žive na južnoj polutki danas počinje zima i imaju najkraći dan u godini.
Inače najduži dan u godini ne mora biti i najtopliji, a nije pravilo da se poklapa s toplinski valom koji je upravo sada užario Hrvatsku i Europu. Najveće vrućine dogodile su se 2003. godine kada je toplinski val u Europi bio toliko snažan da je prouzročio smrt 70 tisuća ljudi. Najhladnije ljeto u Hrvatskoj u posljednjih deset godina bilo je 2014. godine, kada nije bilo dugotrajnih vrućih razdoblja.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.