Datum objave: 20. Lipanj 2021

TOPLINSKI VAL / Prva vrela ljetna noć uvod je u pakleni tjedan. Prave vrućine počinju u ponedjeljak, vrhunac toplinskog vala stiže krajem tjedna.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Noćas je bilo vruće no ta prva vrela ljetna noć tek je najava pakleno vrućeg tjedna. Prave vrućine počinju u ponedjeljak, a i one će biti samo uvertira u vrhunac toplinskog vala koji stiže krajem tjedna. Meteorolozi oprezno najavljuju temperature od 35 do 38 stupnjeva celzija no ostavljaju „rezervu” da bi mogle biti ikoji stupanj više. Zanimljivo je da će toplinski val najprije zahvatiti kontinentalne dijelove Hrvatske pa će odatle spustiti prema Jadranu.
Meteorolozi, inače prilično precizni, sustežu se od konkretnih prognoza. Kažu da će toplinski val trajati do kraja idućeg tjedna ali ne isključuju mogućnost da potraje i sve do kraja narednog tjedna. Budući da će na kopnu po svemu sudći temperature biti čak i više nego uz obalu, moguća je pojačana turistička migracija prema Jadranu. Uostalom HAK u prometnoj prognozi najavljuje pojačani promet na svim prometnicama zbog vrućina i početka školskih praznika u mnogim europskim zemljama.

Iz kategorije: Vijesti