Datum objave: 19. Lipanj 2021

61. MDF / Sve je spremno za večerašnje svečano otvaranje, predsjednik Milanović ipak neće doći

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik je spreman za veliko otvorenje 61. Međunarodnog dječjeg festivala koje je na rasporedu danas, 19. lipnja, od 21 sat na ljetnoj pozornici ispred katedrale svetog Jakova. Na svečanost otvaranje ipak neće Zorana Milanovića, predsjenik RH nego njegov izaslanik Zdravko Zima, a među uzvanicima su i  predstavnik Ministarstva kulture i medija, Ivica Poljačak te veleposlanik Talijanske Republike u Hrvatskoj, Pierfranceso Sacco i veleposlanik  Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj, Nj. E. g. Alonso Dezcallar de Mazarredo.

Festival je unatoč pandemiji uspio zadržati epitet međunarodnog događanja te će u noći otvaranja na ljetnoj pozornici predstavu 'Ono bitno' izvesti nagrađivano španjolsko kazalište Vaiven Circo.

Subota u znaku velike proslave

Međunarodni dječji festival u svom 61. ljetu samo što nije počeo, a počet će večeras u 21 sat nastupom djece iz kazališne radionice Ivana Jelić i dječjeg zbora Zdravo maleni. Čast da predstavom otvori Festival pripala je španjolskom kazalištu Vaiven Circo koji su već sinoć na generalnoj probi oduševili festivalsku publiku pa nitko ne sumnja da nas večeras na ljetnoj čeka pravi kazališni spektakl.

Šibenčane i goste grada očekuje i zabavan program nakon otvorenja. Na Trgu Pavla Šubića I. goste će zabavljati Mario Kovač koji se ove godine prihvatio i mjesta urednika programa ulica i trgova na Festivalu, a cijela priča bit će zaokružena tradicionalnim vatrometom u 22.30.

Nedjelja za kulturne sladokusce

Sutra, u nedjelju, 20. lipnja, u Šibeniku će biti otvorene izložbe (Ne)vidljivo (studio Galerije sv. Krševan), zatim, Kad se male ruke slože (povijesna jezgra), U životu je važno da ne skidaš pločice sa zida u kupaonici – in memoriam Mladenu Kušecu (spomen soba Ive Brešana). Zatim Kostim i/ili skulptura – alternativno od kostima do skulpture (HNK u Šibeniku / Civitas Sacra) te Tata i kiša Vita / Laboratorio Bestiario Danijela Srdareva (Muzej grada Šibenika) te Allegro Vivace u suradnji s Fondacijom Mersad Berber (Galerija svetog Krševana).

Na ljetnoj pozornici od 21 sat umjesto predstave, glazbeni spektakl u čast Rajku Dujmiću – koncert 'Veliki za male – hrvatski autori'. Mladi hrvatski glazbenici, među ostalim, Matija Cvek, Marko Kutlić, Alen Đuras, Sabrina Hebiri, pjevaju pod vodstvom Ante Gele. 

Iz kategorije: Vijesti