Sidebar Menu

Datum objave: 17. Lipanj 2021

BESPRAVNA GRADNJA NA NENASELJENOM ZMAJANU / Saborski zastupnik Marjan Miletić kaže da Državno odvjetništvo u Šibeniku nije reagiralo na njegovu kaznenu prijavu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Saborski zastupnik MOST -a Marjan Miletić izjavio je danas u Saboru kako neće odustati od toga da se sankcionira bespravna gradnja na nenaseljenom otočiću Zmajanu koji je u sastavu Grada Vodica. Upozorio je da Državno odvjetništvo u Šibeniku nije još ništa poduzelo u vezi s njegovom kaznenom prijavom koju je podnio protiv nepoznatog počinitelja radi protupravne gradnje na otoku Zmajanu još prije godinu dana uz dokumentaciju od tridesetak stranica. To je, ističe on, opće dobro od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

"Na tom inače nenaseljenom otočiću izgrađena je  vila i mulo za koje se može privezati 25 metara duga jahta i nikom ništa. Na tom otoku su, inače, ljetovali katolički skauti po svim ekološkim pravilima,a sada im je ta mogućnost oduzeta", kazao je Miletić koji se inače zalaže 

Bespravnu gradnju na Zmajanu otkrio je lani portal Telegram. Na tom je otočiću, na kojem gradnja nije dopuštena niknula vila s bazenom za turističko iznajmljivanje,a investitor je išao tako daleko da je nakon što je sve izgradio zatražio legalizaciju. Bruto površina zgrade nije veća od 100 četvornih metara, a investitor je tvrtka Orut iz Tribunja, a većinki vlasnik  parcele je njemačka tvrtka.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.