Datum objave: 17. Lipanj 2021

PLAŽA REZALIŠTE BEZ PRISTUPNE CESTE / Zbog gradnje turističkog kompleksa zatvoren improvizirani prilaz, u gradskoj upravi najavljuju gradnju ceste

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Brodaričani i kupači na plaži Rezalište bili su iznenađeni znakom zabrane skretanja s jadranske magistrale prema plaži s raskrižja koje su lani uredile Hrvatske ceste. Zatvoren je i prolaz  u nastavku  pristupne ceste koju su, također u sklopu uređenja tog raskrižja, asfaltirale Hrvatske ceste, a vozače se upućuje na zemljani prolaz prema plaži zbog gradnje turističkog kompleksa  investitora Zagrebmontaže i partnera.

Iz Hrvatskih cesta su nam odgovorili da je znak zabrane skretanja postavljen bez njihove suglasnosti  i odmah je uklonjen.

Vlado Čović, vlasnik Zagrebmontaže   ističe kako je prijašnji pristupni put za plažu išao preko njihovih privatnih parcela i da je zbog radova morao biti zatvoren.

"Grad Šibenik je preuzeo obvezu izgraditi cestu  do našeg naselja i do plaže. Mi smo uredno platili komunalni doprinos. Trasa ceste je pomaknuta ulijevo,  uz betonski zid kojim je ograđena susjedna privatna parcela i izlazi izravno na parkiralište na plaži. Očekivao sam da će već biti izgrađena", kazao nam je Čović.

To je ponovno aktualizirao stari problem - moderna plaža je uređena i otvorena prije nekoliko godina bez odgovarajuće pristupne ceste što ide na dušu Grada  Šibenika.

 Izgleda ipak da je rješenje na pomolu.

"Grad Šibenik je ishodovao lokacijsku te građevinsku dozvolu i osigurao sredstva u ovoj proračunskoj godini za izgradnju prometnica naziva „P1 i P2“ po UPU Podsolarsko. Prometnica „P1“ je ta koja će u konačnici spojiti državnu cestu s plažom Rezalište. Zemljište odnosno katastarska čestica 3258/4, k.o. Donje Polje je parcelacijom izdvojeno zemljište na kojem će se formirati buduća prometnica.U okviru tih gabarita će se u narednim danima formirati gradilišni koridor koji će za vrijeme ove turističke sezone služiti kao pristup  Rezalištu uz još jedan postojeći  prilaz na jugoistočnoj strani od ovog.Iza turističke sezone očekujemo raspisivanje natječaja za odabir izvođača te izgradnju planiranih prometnica", priopćili su nam iz gradske uprave".

Danijel Mileta, šibenski dogradonačelnik inzistirao je je da Hrvatske ceste umjesto raskrižja izgrade kružni tok, smatrajući da jedino tako pristup plaži Rezalište neće biti usko prometno grlo, ali su Hrvatske ceste to odbile.

Iz kategorije: Vijesti