Datum objave: 10. Lipanj 2021

UOČI KONSTITUIRANJA GRADSKOG VIJEĆA ŠIBENIKA / Burić i Zekanović opovrgavaju da su dogovorili koaliciju i da Suverenisti dobivaju direktorska mjesta u Vodovodu i Batiželama

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika bit će održana 16. lipnja u Kući umjetnosti Arsen,  a budući da se zna da HDZ nema apsolutno nego samo relativnu većinu u tom predstavničkom tijelu neslužbeno su počele kolati priče o tome tko će im pružiti potporu. HDZ - u, kojima ima 10  vijećnika nedostaje samo jedna "vijećnička ruka". Mario Kovač koji je u GV ušao kao nositelj liste Domovinskog pokreta i Mosta, objavio je kako mu je gradonačelnik Burić ponudio suradnju, ali da je on to odbio i da ostaje u oporbi.

"Mene takva dogovorena suradnja niti potpisivanje nekog koalicijskog sporazuma ne zanimaju. Ostajem u oporbi", potvrdio nam je jučer. 
 
U kuloarima se  govori o tome da je gradonačelnik Burić dogovorio suradnju s Hrvojem Zekanovićem čija lista Hrvatskih suverenista i partnera ima tri vijećnika. Spominje se, i to smo doznali iz više izvora, da je HDZ pristao da Hrvatski suverenisti dobiju mjesto direktora poduzeća Vodovoda i odvodnje te nove tvrtke Batižele koja će voditi  milijunske projekte na prostoru bivšeg TEF -a. Priča ide dalje pa se čuje kako je zbog toga dogovora "ustao" dio članova gradskog odbora HDZ -a.
Gradonačelnik Burić nam je danas kazao kako je zaista razgovarao i s Mariom Kovačem i s Hrvojem Zekanovićem i ponudio im suradnju u Gradskom vijeću kako bi zajedno osigurali većinu.
"Mario mi je odmah kazao da ga to ne zanima, ali da će podržati sve ono što bude u interesu građana Šibenika. Razgovarali smo i s Hrvojem  Zekanovićem. Nismo potpisali koalicijski sporazum, ali smo dobili potvrdu da će biti, iako taj izraz ne volim konstruktivna oporba. Ja uopće ne sumnjam u to da ćemo u Gradskom vijeću za naše odluke i projekte imati i više ruku nego nam je potrebno. Ne očekujem nikakve problema, ali ako ih bude mi smo uvijek spremni i za nove izbore no pitanje  je li to ikome u interesu", izjavio nam je gradonačelnik Burić.
On opovrgava priče o kupnji potrebne većine određenih rukovodećim mjestima koje su navodno obećali Hrvatskim suverenistima.
"Nije bilo govora o tome niti ja tu mogu ikome bilo što obećati. Za sve te funkcije bit će raspisani natječaji. U slučaju Vodovoda i odvodnje Zakon je promijenjen pa o direktoru odlučuje Skupština. Dakle svi mogu konkurirati za ta mjesta ako imaju potrebne uvjete", kazao nam je. 
Suradnjom s gradonačelnikom Burićem odnosno HDZ -om u  Gradskom vijeću Hrvoje Zekanović bi, u neku ruku iznevjerio i sebe i svoje birače, jer je u kampanji na proteklim izborima za gradonačelnika Grada Šibenika bio najžešći kritičar HDZ -ove vlasti u Šibeniku i načina njihovog rada.
"Nema govora o tome da bih ja ili da ću ja potpisati koalicijski sporazum s nekim u Gradskom vijeću. Ja sam i do sada podržavao projekte koji su bili dobri, primjerice Poljanu, i tako će biti i u ovom mandatu gradske vlasti. Ništa više od toga Te priče o tomu da smo tražili i dobili rukovodeća mjesta u nekim gradskom tvrtkama nisu istinite. Čini mi se da je predsjednik Gradskog vijeća jednoglasno izabran i na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća u prošlom sazivu pa će tako vjerojatno biti i u slučaju ovog novog", ističe Zekanović. Potvrdio nam je da će kao vijećnik biti samo na konstituirajućoj sjednici šibenskog gradskog vijeća, ali da nakon toga neće konzumirati svoj vijećnički mandat.
Iz kategorije: Vijesti