Sidebar Menu

Datum objave: 08. Lipanj 2021

POGLEDAJTE / EMSC objavio animaciju otvaranja aplikacije nakon potresa kod Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

EUROPSKI mediteranski seizmološki centar (EMSC) na Twitteru je objavio animaciju koja pokazuje kako su ljudi otvarali njihovu aplikaciju LastQuake nakon jutrošnjeg potresa magnitude 4,7 kod Šibenika.

Na animaciji se vidi trenutak udara potresa i širenje seizmičkih valova. Unutar minute nakon toga na njoj se pojavljuju narančaste točke, koje predstavljaju ljude koji otvaraju LastQuake aplikaciju da bi provjerili informacije o potresu.

Oko četiri minute nakon potresa EMSC šalje notifikaciju korisnicima aplikacije da je blizu njih došlo do potresa i tada se počinju pojavljivati ljubičaste točke, koje predstavljaju ljude koji su aplikaciju otvorili nakon toga.

Bijele točke pojavljuju se najmanje, od minute nakon potresa pa sve do pet minuta nakon njega, a one predstavljaju ljude koji su skidali aplikaciju kako bi vidjeli informacije o potresu.

Podsjetimo, jutros je u 5.59 zabilježen je jak potres s epicentrom oko 13 kilometara jugoistočno od Šibenika. Magnituda je iznosila 4.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je VI stupnja EMS ljestvice.

EMSC

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.