Datum objave: 08. Lipanj 2021

IPAK IMA MATERIJALNE ŠTETE / U jutrošnjem potresu oštećena zgrada OŠ u Vrpolju, srećom da u njoj nije bilo učenika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U jutrošnjem potresu magnitute 4,7 po Richteru koji se snažno osjetio na šibenskom području oštećena je zgrada Osnovne škole u Vrpolju, kako javlja N1. Otpala je žbuka sa stropa, nastalo je oštećenje na spoju zida i stropa duž cijelog prvog kata, a u zgradi gdje se održava razredna nastava dio stropa pao je na radni stol.

"Sva sreća da učenika nije bilo u školi, imali bismo velike probleme", rekao je zamjenik ravnateljice OŠ Vrpolje Stipe Komadina.

"Vidljiva su velika oštećenja na zgradi škole, otpala je žbuka, duž cijele površine zida i plafona na prvom katu je nastalo oštećenje", rekao je Komadina za N1 televiziju.

Kazao je da su djeca u školi te da očekuju dolazak statičara i gradonačelnika.

"Nastava se zasad redovno održava. “Djeca su sad u školi, nismo htjeli stvarati paniku, nastava se redovno održava. Proveli smo vježbe spašavanja, svi su upućeni, imamo i tim za spašavanje. Po mojoj procjeni moglo bi se nastaviti raditi, ali oko podne dolazi gradonačelnik, statičar i pročelnica pa ćemo znati ocjenu struke”, rekao je Komadina.

Jutros u 5 sati i 59 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom oko 13 km jugoistočno od Šibenika. Potres se osjetio od Senja do Dubrovnika.

Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnjeva EMS ljestvice, piše Seizmološka služba RH.

Iz kategorije: Vijesti