Datum objave: 07. Lipanj 2021

VREMENSKA PROGNOZA / Najnestabilnije će vrijeme biti danas, potom slijedi nekoliko stabilnih dana

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ovaj će tjedan po vremenu biti promjenjiviji od prethodnog, no značajnije količine oborina se ne očekuju. Najnestabilnije će biti danas, potom slijedi nekoliko stabilnih dana, a onda će se lokalne nestabilnosti ponovno pojaviti krajem tjedna. Zadržat će se toplo i vrlo toplo, a u srijedu i četvrtak ponegdje može biti i izraženijih vrućina.

Danas će biti vrlo promjenjivo. Ujutro će više oblaka, povremene kiše i pljuskova s grmljavinom biti na moru, a poslijepodne u Zagori, osobito sjeverne Dalmacije. Navečer prestanak kiše. Puhat će slab dnevni vjetar, prema kraju dana slab sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 12 do 16°C, uz obalu i na otocima od 16 do 20°C. Najviše dnevne temperature većinom od 20 do 27°C.

 Utorak donosi stabilnije vrijeme. Bit će djelomično sunčano i suho. Noću će puhati slaba do umjerena bura, danju slab do umjeren zapadnjak do sjeverozapadnjak koji popodne među otocima prolazno može biti pojačan. Jutro neznatno svježije, danju toplije, većinom od 25 do 30°C.

Srijeda će biti pretežno sunčana. Ujutro će biti umjerene bure, danju slab do umjeren zapadnjak do sjeverozapadnjak koji popodne među otocima prolazno može biti pojačan. Bit će vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 27 do čak 34°C ponegdje u dolini Neretve.

U četvrtak pretežno sunčano i suho. Ujutro umjerena bura, danju slab do umjeren maestral. Zadržat će se vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 27 do 32°C.

 U petak djelomično sunčano, ali će povremeno biti jačeg razvoja oblaka s kojim će lokalno biti slabih i prolaznih pljuskova. Noću burin, danju slab maestral. Najviše dnevne temperature od 25 do 30°C.

Dani vikenda bit će promjenjivi. Izmjenjivat će sunčana i oblačna razdoblja. Iako će u oba dana biti najviše suhog vremena, osobito u nedjelje, povremeno su mogući slaba kiša ili pljuskovi s grmljavinom. U subotu vjetar slab, u nedjelju slab do umjeren. Bit će topo i vrlo toplo, u nedjelju ponegdje i vruće, prenosimo s portala Dalmacija danas.

Iz kategorije: Vijesti