Sidebar Menu

Datum objave: 04. Lipanj 2021

ŠTO JE RAZLOG? Šibensko - kninska županija ima najlošiju procijepljenost, i s jednom i s obje doze cjepiva

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Više 509 000 ljudi u Hrvatskoj  primilo je do 1. lipnja  dvije doze cjepiva,a kada se zbroje i oni koji su cijepljeni cjepivom za koje s e daje samo jedna doza ukupno je cijepljeno 13 posto građana ž.

Jednu dozu cjepiva dobilo je 32 posto populacije u Hrvatskoj što znači da smo daleko od  procijepljenosti od 50 posto koliko je planirano do srpnja ove godine, a  pogotovo do kolektivnog imunitete  koji donosi 70 posto cijepljene populacije.

Najlošija je situacija u Šibensko - kninskoj županiji u kojoj je  je jednom dozom  cjepiva cijepljeno , a najbolje je u Zagrebu u kojem je jednu dozu cjepiva dobilo  37,1 posto ukupnog stanovništva.

Među županijama, najveći broj građana Sisačko - moslavačke županija dobio je dvije doze cjepiva oko 17 posto, a najmanje ih je cijepljeno i  Koprivničko - križevačkoj i  10 posto je u Šibensko - kninskoj županiji u kojoj je dvije doze c jepiva  dobilo samo 10,9 posto  populacije.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.